Használat saját felelősségre

Fordított válaszok, nem mind 100%.
Használat saját felelősségre!

2018. június 21., csütörtök

Összefoglaló

Téma: egyetemi integrálódás

Üdv!

Nos, ahogy már előre vetítettem, szeretném egy kicsit élettel telibbé tenni az oldalt, kicsit kommunikáljunk egymással, osszátok meg véleményetek, fejtsétek ki véleményetek.
Ezzel kicsit rákészítelek az egyetemre, vagy ha éppen egyetemista vagy, akkor fejlesztem deduktív képességeid, ha pedig már nem koptatod az iskolapadot, akkor egy kis nosztalgia sosem árt.

Nos.
Bár nem elsőéves Gólyaként csöppenünk az egyetemre, azért fontosnak tartom, hogy beszéljünk kicsit a Gólyatáborról (vagy ahogy egyeteme hívja).
Sokan most érettségiztek vagy fogtok pár év múlva. Ha rágugliztok, ne higgyetek el mindent!
Igen, valóban a 2010-es évek eleje elég elszabadult volt és számos olyan feladatot csináltattak a Gólyákkal, ami egyes egyetemeknél kiverte a megyés püspöknél is a biztosítékot... És persze a 2015-ös erőszakolós történet minden egyetemet, kiváltképp az érintetett arra kényszerítette, hogy moderálják ezeket a táborokat és visszatereljék a patak mederbe a folyót. Szóval nem kell attól félnetek, hogy olyan történik veletek, ami egy életre elveszi a kedvetek mindentől. Csak azt kell megtennetek, amit megakartak, csak annyi alkoholt isztok, amennyit akartok! Szabad a döntésetek és biztonságban vagytok. A felsőbb évesek azért vannak jelen, hogy megvédjenek benneteket, azért szervezik nektek a tábort, hogy közösséggé kovácsolódjatok, ismerkedjetek, kicsit bepillantást nyerhessetek az egyetemi életbe.
Szóval mindenképp menjetek el erre a közösségi dzsemburira, hívják azt Gólyatábornak, Gólyahétnek, Orientációs napoknak, vagy akárminek. Életetek legjobb élménye és ha nem mentek el, kicsit hátránnyal is indultok, mert az első héten mindenki ismer már mindenkit, ti pedig álltok, mint a sült hal, nem tudjátok kitől kell jegyzetet kérni, melyik felsőbb évestől érdemes tételeket kérni, melyik tanárhoz jó felvenni az órát és kit kerüljetek el minél messzebb.
És persze ne feledjétek, ti nem vagytok II. András király, hogy a mérték a mértéktelenség legyen... Neki is mi lett a vége, Aranybullát kellett kiadni a nép lenyugtatására, a feleségét is megölték és gyengekezűnek tartották.

Fontos, hogy megismerjétek a határaitokat, és igazítsátok ahhoz az életvitelt. Persze, jó elszabadulni otthonról, koliba vagy albérletben lakni, messze a szülők vigyázó tekintetétől. Csak okosan ;)



Akkor most beszéljünk kicsit a játékról.
Az animációk személy szerint nem jönnek be, Henry' Secret feeling. A karakterek újrarajzolása viszont nagyon tetszik. Haladunk, egy-két karakterbe magam is beleszerettem... mármint úgy nagyon, hogyha szembe jönne velem az utcán, akkor azon a bizonyos bakancslistán első helyen vonulnánk az első ágy felé... No, de engedjünk a buja vágyaknak!
Örülök, hogy kicsit felnőttesebb a karakterünk, bár azért megtartott még néhány dolgot a gimis évekből.
Sok átfedést érzek a karakterek terén, de a társadalom így működik, ha a saját szociális hálónk gondoljuk végig, akkor archetípusok nálunk is vannak: a mindig középpontban lévő, a mindig segítő, akit mindenki utál, aki utál mindenkit, stb. Így működik - sajnos - a világ.
Úgy gondolom, remek leképezés és ha nem is analizálgatjuk, akkor is remek kikapcsolódást tud nyújtani.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz elrugaszkodott, a melegség talán jobban teret nyer.
Társadalmunk nagy kérdése, valamiért a magyarok óckodnak tőle, főleg a férfi - férfi viszonytól. A nő - nő annyira nem istentelen. 
Remeknek tartom, hogy a karakterünk is kipróbálhatja ezt, és ha nem is coming outolunk, de az egyetem, a huszas éveink bizony a tapasztalásról szólnak. Mindenkinek a fejében megfordulnak olyan gondolatok, melyekre később nem szívesen emlékszik és a legmélyebb helyre temeti el, mert a társadalom megvetné érte... Ne legyünk prűdek, persze azt sem mondom, hogy többed magunkkal kell ágyba bújni, akár saját, akár az ellenkező nemből. Mindenben törekedjünk a mértékre! 

Nos, nektek mi a véleményetek a játékról?
Az AP-rendszer katasztrofális mivoltán kívül?
Mennyire vagytok megelégedve a rajzolással, a karakterekkel, a történettel, a lehetőségekkel, stb?

Kíváncsi vagyok Rátok :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése