Használat saját felelősségre

Fordított válaszok, nem mind 100%.
Használat saját felelősségre!

2018. június 11., hétfő

Beköszöntő

Üdv Mindenki!

Nos, mindenki életében elérkezik az a szakasz, amikor egyetemista lesz... Na jó, ez így nem igaz, de sokan választják a felsőoktatást :D
Amikor végzünk az ovival, azt mondják, most aztán kezdődik a nehéz élet! Jól vigyázz és tanulj sokat!
Nyolcadikban azt mondják, életed legjobb évei jönnek középiskolásként.
Aki szakmunkást végez, belép a nagybetűs életbe és tevékeny, felelősségteljes ember módjára gazdagítja a társadalmat (tudom, én sem hiszem el...)
Aki érettségizik, azt mondják, az egyetemen csak egy kód leszel, de hidd el, legszebb éveid köszöntenek rád!
Az egyetemen pedig azt mondják neked, ezek életed legszebb évei és annyi időd és pénzed sosem lesz, mint itt! (persze ezt vizsgaidőszakban és két szigorlat között az ember nem hiszi el...)

Nos, az életvezetési tanácsadás után a mi kis Candynk is egyetemre megy! Hihetetlen!
2013 óta szenvedett a gimiben, amit sikerült elvégezni, és hopplá, érettségi után néhány évvel vagyunk, benne a velős egyetemi életben.
Remélem ez azt is jelenti, hogy nem szende (nem) szűzként (no spoiler) ténfereg, hanem tényleg megléi az egyetemi létet (ami merőben nem olyan, mint a filmekben, higgyétek el, ezek az évek nem a drogról és a piáról szólnak, sokkal inkább a (fél)szabadságról, hiszen felnőttként kezelnek minket, a szülők még - aki megteheti - támogatnak, belekóstolhatunk a munka világába és közben mégis "csak" annyi a felelősségünk, hogy tanuljunk és megszerezzük 3 - 4 - 5 -10 év alatt a diplomát.
Aki egyetemista, biztos ismeri a mondást: életem legszebb évei miért ne lehetne 5 - 6 - 7 - 8 év... :D Persze ez is hozzájárul ahhoz a negatív képhez, ami számos magyar ember fejében kialakult, de higgyétek el, egyetemistának lenni király!

Nos, igazából nem is tudom, mi volt a célom ezzel a kis írással...

Üdv a Campuson, megnyitottunk! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése